London Pass Hakkında Bilmeniz Gerekenler





Londra seyahatiniz bir hafta gibi kısa bir süreliğine olacak ise, şehirde bulunan tüm müzeler, sanat galerileri, müzikaller ve şehir turları gibi etkinliklerin tamamını yapmanız olanaksız ancak bu bir haftalık seyahat planınıza ücretsiz giriş yapabileceğiniz müzeleri sığdırabilirsiniz (Blogumun sonunda bu müzelerden bazılarını sizinle paylaşıyorum). 1 ay ve daha uzun süreli gidiyorsanız, London Pass almanızı önereceğim.



London Pass Londra’da kullanabileceğiniz, 80’den fazla müze ve etkinliğe ücretsiz ve sıra beklemeden giriş yapmanızı sağlayan bir kart. Evet Londra’da ücretsiz girebileceğiniz müzeler çok fazla ancak bir o kadar da ücretli girmeniz gereken müze ve etkinlikler bulunuyor. Bunlardan benim için en önemlileri; Shard, HMS Belfast, Tower of London, Wimbledon Lawn Tennis Museum ve  London Zoo diyebilirim.


Burada bilmeniz gereken London Pass card tüm müze ve etkinliklerde geçerli değil. Yani örneğin, LondonEye fiyatları ortalama 27GBP ile 47GBP arasındadır. Madame Tussauds müzesi ortalama 30GBP ile 40GBP arasında karşınıza çıkacak. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta LondonEye gibi katılacağınız etkinlik veya müzelerin kapanış saatleri olmalı. Çünkü genellikle belirtilen kapanış saatlerinden yaklaşık 1 saat önce müzeler kapanıyor ve içeride bulunanlar çıkışlara yönlendiriliyor. Bu anlamda İngilizler kapanış saatleri konusunda çok dakik diyebilirim.


London Pass kartı London Pass resmi internet sitesinden satın alabilirsiniz yada Londra'ya gittiğiniz de de oradan alabilirsiniz. Size London Pass kartı alabileceğiniz bir yer önermek istiyorum. Metro ile 'mavi hat' üzerindeki ‘Leicester Square Street’ durağında inmeniz gerekiyor. 1.nolu çıkıştan çıktığınızda, sol yönü kullanarak yani, 'Charing Cross Road' yönünden ‘Trafalgar Meydanına’ doğru iniyorsunuz. Bu cadde üzerinde hemen sağ tarafta küçük bir 'Ticket bank' yazan satış noktası göreceksiniz. Buradan London Pass kartınızı alabilirsiniz. London Pass kartı 1,2,3 ve 6 günlükten başlayarak 10 günlük de satın alabilirsiniz. Fiyatların güncel hallerine buradan London Pass Prices bakabilirsiniz.



Londra da Ücretsiz Girebileceğiniz bazı Müzeler;

-          - National Gallery

-          - National Portrait Gallery

-          - V&A Museum

-          - Southwark Cathedral

-          - Museum of London

-          - Museum of London Docklands

-          - Royal Air Force Museum

-          - All Hallows by the Tower

-          - National Army Museum



London Pass ile giriş yapabileceğiniz bazı Müzeler;







- Royal Albert Hall






Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar