Londra’da En uygun Marketler ve Mağazalar



Sizinle, uyguna alışveriş yapabileceğiniz market ve mağazalardan bahsetmek istiyorum. Londra’da uzunca bir zaman geçirecekseniz kesinlikle en uygun marketlerden biri Tesco olacak. Bu markette birçok ürünü uygun fiyata bulabilirsiniz. Ürün çeşitliliği fazla yok ancak meyve, sebze, atıştırmalıklar, sandviçler, ilaç ve yara bandı gibi temel ihtiyaçların çoğunu bulabilirsiniz. Türkiye’de BIM veya A101 bu marketin muadili olabilir. 

Bunun yanında Asda ve Poundland ve Alman şirketi olan Lidl de söyleyebilirim. Bu marketler Tesco ya göre elektronik eşyalar ve kozmetik ürünler gibi daha fazla ürün çeşitliliği var. Sainsbury’s de kesinlikle önereceğim bir market olacak. Burası Tesco ve diğer marketlere nazaran bir gömlek daha yukarıda diyebiliriz. Yani buraya bir Migros veya Carrefour diyebiliriz. Ürün çeşitliliği güzel ve özellikle sıcak yemek, börek gibi bazı yiyeceklerin taze, sıcak ve pişmiş olması büyük rahatlık. Özellikle öğrencilerin ve turistlerin çok fazla tercihi oluyor. Pişmiş ürün mantığı bazı Tesco marketlerinde de mevcut.
Küçük tavsiyelerim olacak: Özellikle sıcak yemek olan ve rahatlıkla elinize alıp yiyerek gidebileceğiniz ve restoran yemekleri kadar lezzetli olduğunu düşündüğüm bir yer önermek istiyorum; Piccadilly meydanında bulunan ‘Whole Foods Market’ benim için kesinlikle Londra’nın en büyük marketlerinden biri olabilir. Burada çok çeşitli sebze ve meyve, dondurulmuş ürünler, içecekler ve en önemlisi hep sıcak olan yemekleri çok lezzetli. Fiyatları biraz pahalı gelebilir. Ancak imkânınız varsa ve sürekli dışarda vakit geçirmeniz gereken bir seyahat olacaksa, kesinlikle tavsiye ederim. 


Bir diğer önerim ise, Covent Garden'da bulunan ‘Whittard of Chelsea’ olacak. Burada çok çeşitli çaylar bulabilirsiniz ve orada deneyerek alabilirsiniz. Çay seven biri olarak, farklı tatları denemeyi seviyorum ve benim için hediyelik ürünler arasında güzel bir seçim. Yine Covent Garden'da size çok iyi bir Fish&Chips restoranı önereceğim. The Rock&Sole Plaice, burası Londra'nın en eski Fish&Chips restoranlarından birisi. Londra'da en popüler yiyecek Fish&Chips olduğu için çok sayıda bu tarz restoran bulabilirsiniz. Ancak lezzet anlamında kesinlikle ilk olarak önereceğim yer burası olacak. 
Londra'da uygun fiyatlara rahatlıkla alışveriş yapabileceğiniz mağazalardan biri de Primark diğeri ise, TK Maxx olacak. Buralardan rahatlıkla giyim, çocuk, kozmetik, ev aksesuarları gibi pek çok ürünü, kaliteli markalardan uygun fiyatlara bulabilir, hatta TL’ye çevirdiğinizde bile daha uyguna gelebilecek ürünler bulabilirsiniz. Ben her gidişimde gezmekten keyif alıyorum😊

Yorumlar

Popüler Yayınlar