Alışverişin Kalbi Londra


Londra, alışveriş konusunda dünyada bulunan en popüler şehirlerden birisidir. Tercih sebebi olmasının en büyük özelliği, dünyaca ünlü markaların mağazalarının burada bulunması ve bunların yanında çok sayıda hediyelik eşya dükkanları, uygun denebilecek çok sayıda alışveriş mağazaları ve orijinal ürünler satan dükkanlara rastlayabilirsiniz.
Londra’da ilk akla gelen alışveriş bölgesi Oxford Street oluyor. Oxford caddesi Avrupa’nın en büyük ve en kalabalık caddesidir. Burada çok sayıda ünlü markaların mağazaları, ünlü kafeler ve hediyelik eşya dükkanlarını bulabilirsiniz. Bu caddede Disney Store, Marks&Spancer, John Lewis, Boots, Primark gibi markaları göreceksiniz. Burada turistlerin en çok uğradığı mağazalardan biri Primark oluyor. Bu mağazada kozmetikten ev dekorasyonuna yetişkin ve çocuk giyime pek çok ürünü uygun fiyatlara bulabilirsiniz. Pazarlık yapma şansınızın en düşük olduğu şehirlerden birinde olduğunuzdan, bu mağazalara bayılacaksınız😊 Bunun gibi önereceğim mağaza ve marketler için Londra’da En Uygun Marketler ve Mağazalar yazıma bakabilirsiniz.
Oxford caddesini takip eden Regent Street’de bu anlamda çok meşhur bir caddedir. Burada da yine Zara, Louis Vuitton, ünlü oyuncakçı Hamleys gibi mağazalar var. Bu caddeyi de takip ettiğinizde sizi Londra’nın en eğlenceli meydanlarından biri olan Piccadilly Circus’a çıkaracaktır. Tabii bu caddelerin birbiri arasındaki mesafeler, yaklaşık 15-20dk bir yürüyüş yolu diyebiliriz. Londra’da bu caddeleri gezerken aldığınız keyif yürüdüğünüz yollara değer dedirtecek hiç merak etmeyin.


Piccadilly meydanı günün her saatinde benim en çok keyif alacağım meydanlardan biri diyebilirim. Sadece alışveriş için değil sokak sanatçılarının da bol miktarda bulunması, restoranların, marketlerin, hediyelik eşya dükkanlarının ve kafelerin olması benim için gezmesi en eğlenceli mekanlar sırasında ilk sıraya koymamı sağlıyor. Ufak tefek aldığınız yiyecekleri bu meydanda rahatlıkla oturup yiyebilirsiniz. Ufak bir tavsiye, tek başınıza gittiyseniz özellikle bayanlar burada uzunca bir süre oturduğunuzda yanınıza birileri gelip bişiler sorabiliyor, tanışmak isteyenler çıkabiliyor. Bu nedenle aksam saatlerinde çok oturmamanızı tavsiye ederim. 



Burada benim en çok gittiğim mağazalardan biri M&M’s World ve Chinatown Gate (Çin sokağı) oldu. Buraya küçük Times Square diyebiliriz.  Piccadilly Circus meydanından aşağıya doğru devam ettiğinizde sizi Leicester meydanına çıkaracak. Burası zaten Piccadilly meydanı ile çok yakın birbirine. Burada Simit Sarayı, Burger King, Mc Donalds gibi tanıdık markaların yanında birçok kafe ve restoran var. Çok kalabalık ve cıvıl cıvıl 😊

Londra da hem alışveriş yapabileceğiniz hem de keyifle gezebileceğiniz benim en keyif aldığım bölgeler;

Borough Market
Covent Garden
Soho
Portobello Road
Camden Town
Carnaby Street






Yorumlar

Popüler Yayınlar