Amerika’da Dil Eğitimi: Karar Verirken Nelere Dikkat Etmeli




Artık iş başvurusu yaparken veya akademik eğitimlerin çoğunda karşımıza İngilizce engeli çıkıyor. İngilizceyi daha verimli konuşabilmek ve temelden öğrenebilmek için yurtdışına gitmek özellikle pratik kazanmak açısından çok önemli. Amerikayı seçmek de İngilizce öğrenmek için güzel bir seçenek. Yurtdışında dil okuluna gitmek isteyen öğrencilerin, öncelikle karar vermesi gereken hangi ülkenin kendisi için uygun olduğu ne zaman gitmesi gerektiği ve ne kadar bir süre kalması gerektiği gibi konular var. Bu konuları netleştirmek ilk aşamada çok önemli. Özellikle aileler bu konuda çok hassas oluyor. Çocuğu kaç yaşında olursa olsun ister akademik ister dil eğitimi isterse seyahat amaçlı olsun, çoğunlukla aileler çocuklarını yurtdışına gönderme konusunda daha çekimser oluyor. Tavsiyem; bu konuları bir yurtdışı eğitim danışmanı ile kararlaştırırsanız hem daha net bilgi edinmeniz açısından hemde süreci öğrendikçe rahatlamanız açısından daha sağlıklı olacaktır. Kendisi karar verecek öğrencilerinde bu süreçte doğru bilgiler edinmesi çok önemli tabii.


Zaman
Amerika’da eğitim süreleri, öğrencilerin İngilizce seviyelerine göre genel ingilizce programları, yoğun ingilizce programlar veya sınav hazırlık programları gibi öğrencilerin istek ve mevcut ihtiyaçlarına yönelik sunuluyor. Örneğin; İngilizce seviyesi düşük bir öğrenci için önerilen eğitim süresi minimum 6-9 ay olur. Bu süreler, alışma dönemi, öğrenme ve pratik dönemlerinden oluşuyor.


İstikrar
Amerika’ya gitmek konusunda birçok tavsiye alabilirsiniz. Ancak gidecek öğrencinin kendi kararı bu süreçte çok daha önemli. Öğrencinin bu süreçte edindiği bilgiler yani; okuduğu yorumlar, forumlar ve makaleler karar vermesinde önemli bir etken oluyor. Ancak bu süreçte öğrenci, Amerika’ya gitmek konusunda istikrarlı/kararlı olmaz ise, bu bilgileri edinmesinin pek de bir anlamı olmayacak.

Maddi Yeterlilik
Amerika’da her bütçeye uygun dil okulu bulunuyor. Karar verirken döviz kurunu göz önünde bulundurmamız gerekir tabii. Amerikan doları üzerinden dil okullarının fiyatları değişiyor. Bu değişiklik, eğitim kalitesi, seçilen program, konaklama, şehir, yaşam maliyeti, eğitim süresi gibi konulara göre değişiyor. Bu nedenle araştırmanızı yaparken okulların güncel fiyat bilgilerini edinmeniz çok önemli.


Yorumlar

Popüler Yayınlar