Dünyanın En İyi 5 Üniversitesinin Ücretsiz Online Eğitimleri



Dünya standartlarında en iyi üniversiteler arasından THE (Times Higher Education-2020) verilerinde yine ilk 5’e giren en iyi üniversiteler İngiliz ve Amerikan üniversiteleri oldu. 2020 verilerinde ilk 100 içerisinde olan çok iyi Kanada, Avustralya ve Alman üniversitelerini de es geçmemek gerek tabii ki. Açıkçası bu yazımda, ilk 5’e giren üniversitelerin giriş koşullarının zorluğu sebebiyle okulların sadece online eğitimleriyle ilgilendim. Bu eğitimlerin çoğu İngilizce, çevirili veya altyazılı bir şekilde sunuluyor.

·         Oxford University
İngiltere’de bulunan Oxford Üniversitesi eğitimlerini, youtube video, metin ve podcast (internet ortamında dinlenebilen) şeklinde sunuyor. Eğitimler arasında sosyoloji, felsefe, sanat, işletme gibi alanlar hakkında eğitimlere ulaşabilirsiniz. Video ve podcast yayınlarının tamamı İngilizce olarak verilmekte.

Amerika’da bulunan California Teknoloji Enstitüsü bilim ve teknoloji merkezi olarak biliniyor. Üniversite eğitimlerini teknoloji platformu olan Coursera ve edX üzerinden çeşitli metinler ve youtube video eğitimleri ücretsiz bir şekilde edinebilirsiniz. Uzay bilimi, biyoloji, bilgisayar bilimleri gibi farklı konular hakkında bilgi alabilirsiniz.

·         Cambridge University
İngiltere’de bulunan Cambridge üniversitesi sıralamalarda bu yıl 3.sırada görülüyor. Eğitimleri arasında, çevre bilimler, felsefe, diller (Çince, Almanca gibi) gibi farklı konulara yer vermiş. Eğitimleri University of Cambridge den, youtube, apple iTunes üzerinden  takip edebilirsiniz.

·         Stanford University
Amerikan üniversitesi olan Stanford üniversitesinde verilen ücretsiz eğitimler ise, tıp, bilgisayar bilimleri, sanat gibi pek çok alanda eğitim bulabilirsiniz. Eğitimleri Coursera, youtube, apple iTunes dan bulabilirsiniz.

Amerika’nın Massachusetts eyaletinde bulunan MIT, sanat, müzik, tiyatro, ekonomi, siyasal bilimler gibi birçok alanda eğitimlerini ücretsiz bir şekilde öğrencilerle paylaşmaktadır. Eğitimleri MIT OPEN COURSE WARE dan video ve metinlerle paylaşıyor. Hatta bazı derslerde Türkçe çevirili metinler de yer alıyor.


Yorumlar

Popüler Yayınlar