Online Eğitim Nedir? Faydaları Nelerdir?



COVID-19 (Yeni Korona Virüs) yayılmasıyla birlikte, ülkemizde dahil tüm dünyada okullar kapatıldı. Online eğitime geçen okullar, öğrencilerin derslerinde herhangi bir aksama yaşamadan devam etmesini sağlıyor. Peki bu online eğitim nedir? Bizlere faydası ne?

Günümüzde online eğitim veren çok sayıda iyi üniversite var. Yalnızca yurtdışındaki dil okullarının tamamı maalesef bu uygulamaya geçmedi. Online eğitim veren ve diplomaları akredite olan bu üniversitelerden mezun olan öğrenciler, okul sonrasında da herhangi bir zorluk yaşamadan diplomalarını kullanabiliyorlar. Bu okullardan bazıları dünya çapında tanınmış olan; MIT, Harvard, Princeton, Cornell gibi üniversiteler. Korona virüsü nedeniyle okullarını kapatmış olan ülkeler ve güncel detaylar için ‘COVID-19 (Yeni Korona Virüs) Yurtdışındaki Okulları Etkileyecek Mi?’ yazımdan bakabilirsiniz.

Online (uzaktan) eğitim internet ortamında bilgisayar üzerinden kullanılan bir eğitim şeklidir. Öğretmenler genellikle 40-45dk videolarla dersleri anlatır (genellikle üniversite,master veya doktora öğrencileri için). Sonrasında bu videolar okulun sistemine yüklenir. Öğrenciler kendi sistemlerine girdiklerinde rahatlıkla bu videolara ulaşarak dersleri takip edebilirler. O hafta işlenen dersler öğrenciler tarafından tamamlanmalıdır. Her dersin sonunda konu ile ilgili sorular verilir. Öğrenciler doğru veya yanlış yaptığını o anda öğrenirler. Sonrasında anlamadıkları kısımları tekrar tekrar izleyebilirler. 'Dünyanın En İyi 5 Üniversitesinin Ücretsiz Online Eğitimleri' yazımda bazı üniversitelerin eğitim videolarını veya metinlerini yayınladığı siteleri ve daha fazla bilgiyi bulabilirsiniz.

Sistemde yapılan her şey, kayıt altındadır ve sonrasında okul idaresi tarafından incelenir. İnternetin bulunduğu (evde, ofiste, parkta) her yerde öğrenciler, bilgisayarlarından sisteme giriş yapabilir. Okulun müfredatına göre, sistemde ne zaman sınav olacağı veya derslerin ne zaman biteceği gibi konuları da rahatlıkla oradan görebilirsiniz.



Online Eğitimin Avantajları Şunlardır;

.      Öğrencilerin sınıf veya materyal ihtiyacı yoktur
.      Öğrencilerin eğitimleri için bir bina ihtiyacı olmadığından, ısınma veya beslenme gibi bir kaygıları da yoktur
.      Öğretmenler çok daha fazla sayıda öğrenciye ulaşabilir
.      Öğrenciler derslerini her yerden çalışabilirler
.      Ailelerin çocukları için güvenlik veya bakım korkuları yoktur
.      Öğrenciler derslerine 24 saat erişebilirler
.      Öğrenciler sınıf baskısı olmadan, derslerini istediği kadar tekrar edebilirler
.      Kitaplarını ve çalışma materyallerini sistemde rahatlıkla bulabilirler
.      Sistemde yapılan her şey kayıt altındadır, öğrenci ve öğretmenler arasında tarafsız bir değerlendirme süreci vardır
.      Öğrenciler bu şekilde kendi zaman yönetimlerini belirlemeyi öğrenirler
    
   Güncel bilgi olarak, Türkiye'de 23 Mart 2020 tarihinde öğrenciler Online eğitim sistemine başlayacaklar. Derslerin verileceği kanal EBA TV olacak. Derslerin süreleri 20-25dk şeklinde düzenlenecek. Dersler ilkokul,ortaokul ve lise öğrencilerine verilecek.



Yorumlar

Popüler Yayınlar