COVID-19 (Yeni Korona Virüs) Yurtdışındaki Okulları Etkileyecek Mi?



Ülkemizde de giderek artan korona virüsü tehlikesi, yurtiçi ve yurtdışındaki okulların bu konudaki tedbirlerini gün geçtikçe arttırmasına neden oluyor. Bu süreçte, bazı ülkelerdeki üniversite ve dil okulları kapatıldı, online eğitime geçildi veya bir süreliğine eğitime ara verdiler. 

Güncel olarak verebileceğim bilgiler arasında, ilk olarak İrlanda'da tüm dil okulları, üniversite ve College’lar 30 Mart 2020 tarihine kadar kapatıldı. Boston ve New York'ta tüm eğitim kurumları 6 Nisan 2020 tarihine kadar kapatıldı. Yine Amerika’da bulunan Stanford Üniversitesinde eğitime iki hafta kadar ara verildi. UC Berkeley gibi önemli üniversiteler de Amerika'daki birçok üniversite gibi online eğitime geçtiler. MIT, Harvard, Columbia gibi üniversitelerin tamamı online eğitime geçmiş bulunuyorlar. Kanada'da aynı şekilde 6 Nisan 2020 tarihine kadar okullar kapatıldı. Kapalı olan okullar hakkında ülkeler ve eyaletlere göre detaylı bilgileri buradan alabilirsiniz.

Türkiye’de de şu anda tüm okullar kapatıldı ve bazı okullar online eğitime geçtiler. Yurtdışında online eğitim sistemi çok yaygın ve birçok okul için önem verilen bir sistem. Bilmemiz gereken, öğrenci ve velilerin şu dönemde herhangi bir endişeye kapılmadan, olabildiğinde evlerinde kalmaları ve zorunlu kalmadıkça kimseyle temasta olmamaları çok önemli. Bu aşamada online eğitim sistemi ile birlikte öğrencilerin evlerinden derslerini takip edebiliyor olmaları, çevre ve kendi sağlıkları açısından çok önemli.

Yurtdışına üniversite başvurularını yapacak olan veya yapmış olan öğrencilerin ise, mutlaka bir danışman yardımıyla başvurularını takip etmelerini öneriyorum. Bu süreçte danışmanlar bu konuda üniversitelerle sıcak iletişimde olabildikleri için güncel bilgileri çok daha rahat alabilirsiniz ve işlemleriniz online olarak sürdürülebilir. Üniversitelerin sistemleri herhangi bir aksama yaşanmaması adına, sistemlerini hazır bulunduruyor. 

Umuyorum daha fazla kayıp vermeden dünya bu virüsten kurtulur. 


Yorumlar

Popüler Yayınlar